”I Love You, Daddy” (but not today)

i_love_you_daddyRenumitul comedian american Louis C.K. a produs anul acesta un film intitulat „I Love You, Daddy”. Acesta a fost filmat în secret în luna iunie și ar fi trebuit să ruleze în premieră săptămâna aceasta în New York. Premiera acestuia a fost însă anulată brusc fără a se oferi vreo explicație oficială sau clară. Conform Vanity Fair, zvonurile spun că motivul acestei decizii este un articol ce ar urma să apară în New York Times în zilele ce urmează, articol axat pe acuzațiile primite de către Louis C.K. privind abuzul sexual. Articolul ar afecta imaginea filmului cu atât mai mult cu cât unul dintre personajele principale este inspirat de Woody Allen, care, de asemenea, a fost mult timp în centrul unui scandal zgomotos legat de asemenea abuzuri.

4579aa3500000578-4995448-image-a-92_1508384087311

Filmul prezintă povestea fiicei unui scenarist de televiziune (jucat de Louis C.K), care se îndrăgostește de un realizator de film mult mai în vârstă decât aceasta (jucat de John Malkovich). Personajul lui Malkovich prezintă un omagiu îndrăzneț adus lui Woody Allen, filmul preluând din stilul și atmosfera capodoperei lui Allen din 1979, Manhattan”.

 

Producția peliculei s-a petrecut în total secret. A fost filmat în luna iunie, în întregime în alb-negru, pe film de 35 de milimetri, iar coloana sonoră a fost înregistrată în Londra.

Reputațiile controversate ale lui Louis C.K. și Woody Allen oferă un substrat nedorit premisei filmului.

Louis C.K. este considerat unul dintre cei mai mari realizatori de stand-up comedy din Statele Unite și din lume, oferind spectacole pline de umor controversat și de multe ori negru, netemâdu-se să întreacă nicio limită și adresându-se unora dintre cele mai dure adevăruri ale societății.
Woody Allen este unul dintre cei mai prolifici regizori și scenariști din istoria cinematografiei, cu peste o jumătate de secol de activitate în urma cărei a produs un volum incredibil de muncă, scoțând un film aproape în fiecare an începând din 1969. Una dintre temele foarte prezente în multe dintre filmele sale este dragostea pe care Allen o poartă New York-ului, temă puternic vizibilă în „Manhattan” și preluată și în „I Love You, Daddy”.

În ciuda anulării premierei și a articolului din New York Times, filmul va începe să ruleze în toată lumea de pe 27 noiembrie. Rămâne de văzut dacă publicul va reuși sau nu să separe calitatea și mesajul peliculei de reputațiile pătate ale creatorului acesteia și a principalei sale surse de inspirație.

Lasă un comentariu

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑